Cadet EC Fuengeriola ESP

I weekenden fra den 16. - 18. februar tog cadetlandsholdet til Europa Cup i Malaga. Denne Europa Cup er blevet væsentligt hårdere besat over de seneste år. I år var der deltagere fra 36 lande, hvoriblandt nogle af de stærkeste judo nationer som Rusland, Azerbajan og Frankrig deltog.

Danmark var repræsenteret af 9 kæmper - 6 drenge og 3 piger. Det blev til to 9. pladser, af David Ivanian i -66 kg og Isabella Lauritsen i -70 kg. Derudover var der en del af de danske kæmpere der havde nogle tætte kampe, hvor det blot var marginalerne der gjorde forskel på et nederlag og en sejr. Det er efter træneres overbevisning at med lidt mere erfaring og rutine, kunne en del af nederlagene blevet vendt til en sejre.

På trods af at kamppræstationen kunne have været bedre, har kæmperne fået noget erfaring med hjem, i stævner af denne kaliber. Ved at arbejde videre med de ting der virkede, og bestemt også med de ting det ikke gik så godt, vil de øge sandsynligheden for at de små marginaler kan vende til deres fordel i fremtiden. For hvis man skal være blandt de bedste er det vigtigt at have marginalerne på sin side, så de tætte kampe bliver ender med en sejr.

I løbet af hele arrangementet udviste kæmpere et stort fællesskab. De var tit samlet i stor flok, og de var rigtig gode til at bakke op om hinanden. Dette var glædeligt at opleve, og det er noget som kæmperne skal holde fast i fremover.

Marcus Hannerz

Log ind