03/05 2015 Dansk medalje ved Cadet European Cup i Berlin

in

Lærke Olsen tog atter medalje ved et af sæsonens store stævner. 40 nationer deltog, og udover de stærkeste kæmpere i Europa deltog Japans og Brasiliens landshold. Det blev til en bronzemedalje efter 5 sejre og et enkelt nederlag i kvartfinalen til en polsk kæmper. Lærkes vægtklasse, - 63 kg., var den største hos pigerne med 51 deltagere.

Det var en hård turnering for Lærke hvor hun måtte gå tiden ud i alle kampe, hvilket også siger noget om det høje niveau i turneringen. Lærke kæmper stærkt taktisk når hun kommer foran og er virkelig godt til at holde en føring. Selvom der ikke kom nogle spektakulære ippon-sejre, var Lærke ikke presset særlig meget i de kampe hun vandt. Det blev til sejre over kæmpere fra Frankrig, Grækenland, Holland og to Brasilianere.

Fire andre danskere deltog ved stævnet. Her skal særligt nævnes Benjamin Bach Christensen som nåede frem til Kvartfinalen efter tre sejre i – 50 kg. Benjamin viste god kampgejst, og i to sindssygt spændende kampe hvor han først var kommet bagud, fik han kæmpet sig tilbage og vandt i de sidste sekunder, bl.a. på en flot uchi mata til ippon. En stærk russer stoppede Benjamin i kvartfinalen, og det blev til et knebent nederlag til en østriger i opsamlingen, men et flot resultat af Benjamin i så stærk en turnering.

De øvrige 3 danskere, Jonas Glistrup, Jonas Czajkowski og Magnus Nelmark måtte desværre se sig besejret i første runde.

Log ind